Morfarkage

De to mest bagte kager i min barndomsfamilie har jeg som voksen døbt til henholdsvis mormorkagen og morfarkagen.

Denne opskrift gælder morfarkagen, og den klassiske portion passer til en springform, men dejen kan også fordeles som på billedet i muffinsforme.

200 g smør eller plantemargarine røres med 200 g sukker. 2-3 æg tilsættes under omrøring. Til sidst røres 1 dl kokosmel, 100 g revne æbler, 100 g revne gulerødder, 200 g hvedemel og 1 tsk bagepulver hurtigt i blandingen.

Hæld dejen i en velsmurt springform eller i muffinforme og bag ved 200 grader i 20-35 min afhængigt af størrelsen på formen. Prik med en gaffel efter 20 min og hænger der dej ved på gaflen, skal kagen bage mere.

Tag kagen ud når den er gennembagt og gylden og lad den køle helt ned. Fordel en god portion glasur på kagen og drys fx med guldglimmer mens glasuren endnu er fugtig.

Velbekomme!

Få besked ved nye indlæg
Følg flotte fotos og få inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *