En genial kombination af to ellers sarte smagsretninger, som her hjælper hinanden til hver især at træde tydeligere frem. Denne opskrift er bl a benyttet til en osteservering til 2018 versionen af min nytårskur.
6 store pærer fx Conference, 2 tsk fennikelfrø, 200 g sukker, skræl af en økologisk citron, 2 spsk citronsaft. Pærerne skrælles og skæres i mindre tern (kernehus skal ikke bruges) og citronskrællen rives eller julienneskæres evt – sidstnævnte ser ekstra flot ud i det færdige syltetøj. Bland alle ingredienser i en gryde og varm det op langsomt. Tilsæt evt en anelse vand, hvis der er tendens til, at det koger på. Lad blandingen simre en halv times tid – rør i det fra tid til anden.
Bland 1 tsk rød melatin med 1 spsk sukker i en lille skål. Hæld det i syltetøjet under omrøring og lad det koge op i et par minutter. Syltetøjet vil stivne endnu mere, når den køler ned.
One Comment Add yours