Vågner du nogle gange og har lyst til at bage uden at vente timevis på resultatet, så er det her en god mulighed. Sæt i gang.
Start ovnen på 200 grader. Bland 2,5 dl lunkent vand og 50 g smuldret gær. Tilsæt 1 æg og 50 g smør eller margarine samt en stor groftrevet gulerod og en god håndfuld solsikkekerner. Tilsæt så 400 g hvedemel, 100 g grahamsmel samt 1 tsk salt. Rør det hele med dejkrogen; start langsomt og sæt dernæst tempoet højt op og rør i 5 minutters tid. Dejen vil være fugtig.
Brug to spiseskeer til at sætte boller i den størrelse, du ønsker, på en plade med bagepapir.
Hvis du har tid, så lad bollerne hæve i en halv times tid – ellers kan du sætte dem direkte i ovnen og lade dem bage til de er gyldne; ca 20 min. I mens kan du fx brygge en god kop kaffe. Lad bollerne køle lidt, før du spiser dem…