Hurtige gulerodsboller

on

Vågner du nogle gange og har lyst til at bage uden at vente timevis på resultatet, så er det her en god mulighed. Sæt i gang.

Start ovnen på 200 grader. Bland 2,5 dl lunkent vand og 50 g smuldret gær. Tilsæt 1 æg og 50 g smør eller margarine samt en stor groftrevet gulerod og en god håndfuld solsikkekerner. Tilsæt så 400 g hvedemel, 100 g grahamsmel samt 1 tsk salt. Rør det hele med dejkrogen; start langsomt og sæt dernæst tempoet højt op og rør i 5 minutters tid. Dejen vil være fugtig.

Brug to spiseskeer til at sætte boller i den størrelse, du ønsker, på en plade med bagepapir.

Hvis du har tid, så lad bollerne hæve i en halv times tid – ellers kan du sætte dem direkte i ovnen og lade dem bage til de er gyldne; ca 20 min. I mens kan du fx brygge en god kop kaffe. Lad bollerne køle lidt, før du spiser dem…

Få besked ved nye indlæg
Følg flotte fotos og få inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *