Citrondessert – blød som fløjl

Nu jeg tænker over det, har jeg faktisk ikke smagt fløjl 🙂 En af mine favoritdesserter er denne enkle italiensk-inspirerede citroncreme, med toppings der kan varieres efter humør og årstider. Og fløjl føles ligeså blødt som denne dessert smager.

Rør 12 spsk mascarponeost med 2,5 spsk flormelis og fintreven citronskal fra 1-2 økologisk citron. Pisk så 1/4 liter piskefløde til flødeskum. Bland/rør forsigtigt flødeskum ned til ostecremen, så det bliver en ensartet masse.

Fordel cremen i kolde glas og sæt gerne cremen på køl i nogle timer, så citronskallen får lov at sætte smag i cremen.

Inden anretning pyntes med bær, frugt og krydderurter efter din smag og sæsonen. Her brugte jeg blåbær, hindbær og kiwi for at få lidt kulør på desserten og toppede med nyklippet frisk mynte – du kan også bruge citronmelisse eller basilikum.

Få besked ved nye indlæg
Følg flotte fotos og få inspiration

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *